15. feb. 2015

Gulerodskage

Jeg fik lyst til at bage, og så kunne jeg jo lige så godt prøvebage til lørdag d. 28 ...... hvor jeg skal til blogtræf i Bjæverskov hos Violykke
Og som med strikkeopskrifter ligeså med kageopskrifter ........ jeg kan ikke fløge dem til punkt og prikke. Det må være en svaghed jeg har eller en brist i min opdragelse *smiler* ;-)
Olien er udskiftet med friskpresset appelsinsaft og så er der tilføjet lidt havregryn og grahamsmel. En ostecreme blev senere lavet - men den gjorde ikke noget godt for kagen, så den bliver droppet til næste gang :-)
 

13. feb. 2015

Kaffeservietter

I dag fik jeg lyst til at hækle og det blev til disse to kaffeservietter som er fundet hos Karen Klarbæk
Hun har mange forskellige så jeg skal prøve nogle flere af dem.
Jeg vil nu bruge dem som mellemlægsservietter.
 
 
Da garnet (Bomuld fra Aldi) er noget tykkere end opskriften anviser har jeg afkortet arbejdet med et par omgange eller 3 og afslutningen er på min egen måde. En større hæklenål (3½) er selvfølgelig også anvendt.
 
 
Glæder mig til næste forsøg med hæklenål og garn :-) 

Babyveste

Der er også blevet til et par små veste. Strikket efter samme opskrift af Liselotte Weller
og garnet på modellen herunder er selvfølgelig fra Garnudsalg En tråd Højlandsuld og en tråd Superfin Alpaca strikket på p 3½ i mønster som foreslået i opskriften. Størrelsen er til en 0-6 mdr. baby
 
 
Denne model str. 1½ år (men passer sikkert en 1 årig) er strikket i en tråd tynd uld af ubestemmelig herkomst men fra det føromtalte velvoksne lager og på pind nr 3 i hulmønster som vist på billedet i opskriften.
 
 
Og denne opskrift kunne jeg sagtens forestille mig i glatstrik og striber, så mon ikke den også kommer på pinden en dag. 

Huer

Der er blevet begået en hel del småting her på matriklen på det sidste. Lad os starte med disse to huer, som er strikket på henholdvis p 3½ (grøn) og 4 (lilla).
Mønsteret er en gammel kending, som jeg tror jeg har set på et par sokker engang. Men er ikke sikker.
Garnet : Den grønne = Alpaca fra Drops og en ukendt tynd tråd uld fra (mit velvoksne) lager.
Den lilla = Adore Alpakka fra Brugsen og en tynd  Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg 
farven er jeg ikke sikker på hvad hedder men det er den lyse tråd i arbejdet.
 
 
Ville ellers gerne have vist dem på et hoved, men har kun mit eget og så er de ikke så nemme at fotografere. Har set at man kan købe et hoved i glas eller gips, men hvor???
Er der nogen der ved det må de meget gerne fortælle mig det :-)
 
De har været dejlig nemme at strikke så jeg kunne sagtens finde på at lave flere af slagsen ;-) 
 

3. feb. 2015

Så blev den helt færdig .......

...... den lille vest/undertrøje. Som skrevet før så er opskriften fundet på Liselotte's Blog for mange år siden og hedder Cirka. Den ligger på Ravelry lige her. Jeg syntes dog den er lidt smal og kort i det. Så den næste prøver jeg at lave lidt bredere og længere (3 cm) og det er jo nemt nok da den er strikket i et stykke. En dejlig nem opskrift at gå til, det er den nu. :-)


Den har dog volt lidt kvaler, da jeg lige havde strikket rib (2ret 2vr) på et andet arbejde, og denne skulle kun være 1r 1vr, og det tog lidt tid at få fingrene til at omstille sig. Dernæst havde jeg bestemt mig at vrangen i følge opskriften skulle være retsiden. Men da jeg kom til knaphuls stolpen strikkede jeg som beskrevet i opskriften og derved kom knaphullet jo til at ligge på den bagerste stolpe.
Nå men det skulle den jo ikke bestemme så jeg syede hullet til og satte en knap over syningen. Derefter syede jeg så et knaphul i den øverste stolpe, så nu virker det som jeg ville ha' det :-)


Her har vi så et nærbillede af den fine gule mariehøneknap :-)